Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Ramai ibu mengandung kurang memberi perhatian akan nutrisi yang penting untuk dirinya dan kandungannya. Ada yang kata asal dapat makan untuk berdua tu kira dah cukup. Pernah tak dengar ada di kalangan ibu hamil yang kena darah tinggi, kencing manis dan sebagainya. Sedihkan.

Sebaliknya, kita kene ketahui apa yang kita perlukan untuk kesihatan ibu dan anak. Nak tahu semua ni bukan tunggu mengandung baru nak tahu. Tahu awal tak salah. Itu adalah ilmu. At least ilmu yang kita ada kita boleh guna pakai pada orang terdekat kita.

Saya mulakan dengan memetik kata - kata seorang doktor tentang vitamin sewaktu kehamilan.




Semua yang disebut oleh doktor ada dalam supplemen shaklee tau.

Nak multivitamin, ada Vitalea
Nak kalsium, Ostematrix ada
Nak asid folik, B Complex kan ado
Nak fish oil, mestilah Omega Guard


Multivitamin Shaklee
Kelebihan Vitalea


Testimoni Vitalea


Kalsium
Kelebihan Ostematrix

Ostematrix ni orang panggil pil kalsium. Buat ibu - ibu hamil yang memang sepanjang hayatnya susah nak minum susu, Ostematrix boleh bantu untuk memenuhi keperluan kalsium dalam badan. Untuk ibu hamil yang sembelit pun takde masalah, guna je Ostematrix ni. Sakit belakang pun boleh kurang. Lagipun bantu kuatkan tulang bayi dalam kandungan. InsyaAllah.



Testimoni Ostematrix


Asid Folik Shaklee ialah B Complex
Khasiat B Complex


Testimoni B Complex

Fish Oil Shaklee

Kelebihan Omega Guard

Tambahan kepada Set Mengandung Shaklee, untuk elak jangkitan dan kuatkan sistem imunisasi especially bila dah lahirkan anak kelak, saya cadangkan ambil Sustained Released Vita-C. Sangat bagus. Boleh kurang nak dapat demam. Paling best sekali kalau nak elak jaundis (demam kuning), kene makan Vitamin C ni.




Dan last skali, dalam Set Mengandung Shaklee ada Energizing Soy Protein (ESP). Jadi ibu masih lagi boleh gebu gebas tau. Apetah lagi kulit anak nanti.




Secara kesimpulannya, Set Hamil Shaklee ni memang sangat diperlukan oleh ibu yang sedang hamil. Penjimatan berterusan sebab boleh diguna pakai sewaktu berpantang dan menyusu nanti. Syok tak? Wewit =)







Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.